Relationele problemen

Mensen hebben een relatie met elkaar. Of dat nu is als werkgever en werknemer, collega’s onderling of de relatie met een partner. In elke vorm van relaties kunnen er relatieproblemen ontstaan.  Mirte in Bedrijf kijkt naar relaties vanuit het model ontwikkeld door de Canadese psycholoog Sue Johnson. Wanneer er geen veiligheid wordt ervaren is er ook geen gezonde verbinding mogelijk.

Neerwaartse spiraal

Werkgevers hebben er baat bij om medewerkers te helpen die in welk levensgebied dan ook relationele problemen ervaren. Relationele problemen zorgen voor extra ziekteverzuim en verlies aan productiviteit. Het ziekteverzuim van bijvoorbeeld gescheiden medewerkers ligt 2 procent hoger dan dat van getrouwde medewerkers.
Relatieperikelen, zowel  in privé- als werkrelaties, kunnen zorgen voor productiviteitsverlies. Als het thuis of op het werk niet goed gaat, heeft dat effect op iemands functioneren. Mensen die een stabiele relatie hebben en goed in hun vel zitten, presteren beter. Relationele problemen veroorzaken een achtbaan van emoties: verdriet, angst, boosheid, jaloezie, rancune. Dat leidt tot stress, spanning en uiteindelijk mogelijk een depressie.

Werk kan houvast bieden

Zowel voor u als werkgever is het belangrijk om uw medewerker aan de slag te houden. Het werk biedt iemand die door een moeilijke fase gaat houvast. Andersom betaalt de dankbaarheid van een medewerker zich terug in een grotere toewijding.
Wilt u weten wat Mirte in Bedrijf kan betekenen voor uw medewerker die door dit emotionele proces gaat, neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen